λαζάνια
Τοποθετούμε ένα γουοκ σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι, τα σέλερι, το καρότο, τα σκόρδα και βάζουμε στο γουοκ.
Προσθέτουμε δεντρολίβανο, θυμάρι και σοτάρουμε
Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και καραμελώσει.
Στη
συνέχεια, προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για να χάσει την πικρή
του γεύση. Βάζουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε τον κύβο,
αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα κονκασέ, το νερό και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε στην άκρη.
Για τη μπεσαμέλ
Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το βούτυρο και αφήνει να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο.
Βάζουμε το γάλα σε 7-8 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Βάζουμε το γάλα σε 7-8 δόσεις ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα.
Μόλις δέσει η μπεσαμέλ βάζουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε από τη φωτιά, βάζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Για τη σύνθεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Απλώνουμε το ελαιόλαδο σε ένα ταψί 36x28 εκ. και απλώνουμε μία στρώση από τα λαζάνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
Απλώνουμε το 1/3 από τον κιμά, το ¼ από τη μπεσαμέλ, το ¼ από την παρμεζάνα και καλύπτουμε με άλλη μία στρώση από τα λαζάνια.
Ακολουθούμε
την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές. Απλώνουμε με το υπόλοιπο ¼ από τη
μπεσαμέλ, με το υπόλοιπο τυρί πάνω από τα λαζάνια.
Καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για 20-30 λεπτά για να πάρει χρώμα.Αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, θυμάρι και βασιλικό.
Για τον κιμά
1 κρεμμύδι
1 στικ σέλερι
1 καρότο
2 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1 κ.σ. θυμάρι
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
70 γρ. πελτέ ντομάτας
250 γρ. κόκκινο κρασί
1 κύβο κότας
αλάτι
πιπέρι
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
500 γρ. νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι βασιλικό
Για τη μπεσαμέλ
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 λίτρο γάλα πλήρες
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για τη σύνθεση
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. λαζάνια
250 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου