συνταγή για κρέπες
Για τις κρέπες
- 2 αυγά θερμ. δωμ.
- 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα/ες ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1¼ φλ. γάλα φρέσκο
- 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
- Για το ψήσιμο
- Λίγο βούτυρο
Για το σερβίρισμα
- Φρέσκα φρούτα εποχής
- Μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
- Ζαμπόν και τυρί ή ότι άλλο σας αρέσει
Όλα μας τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μίγμα για κρέπες να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα.
Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα.
Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.
Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα και κουνάμε το αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μίγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες.Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα.
Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες. πηγή
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου